Суд арештував усі українські активи трьох російських олігархів — відомі імена
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд арештував усі українські активи трьох російських олігархів — відомі імена

СБУ
Гроші

Українські активи російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова були арештовані за рішенням суду.

В Україні арештували всі активи трьох олігархів РФ

У СБУ повідомили, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

Судове рішення стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії.

Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн.

У СБУ вказали, що серед заблокованих активів – фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв’язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

Тепер російські власники не зможуть «переписати» арештоване майно на підставних осіб для уникнення подальшої передачі активів в дохід України.

Що відомо про російських олігархів

Як відомо, Фрідман, Авен та Косогов є частиною оточення Путіна та причетні до «схем» масштабного фінансування російської агресії.

На початку вересня Фрідману було оголошено підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Він та його бізнес-партнери перебувають за межами України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?