Суд дав Януковичу 13 років за держзраду
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд дав Януковичу 13 років за держзраду

Суд дав Януковичу 13 років за держзраду
Джерело:  online.ua

Суд заочно визнав екс-президента Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві в агресивній війні. Вирок 24 січня оголосила колегія Оболонського райсуду Києва, передає ONLINE.UA.

"Визначити Януковичу остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі", – заявив суддя Владислав Дев'ятко.

Варто зазначити, що суд відхилив статтю "пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону", яку також закидали Януковичу. У цьому судді визнали екс-президента невинуватим, бо не побачили переконливих доказів, які б свідчили, що Янукович був проінформований про остаточну мету незаконних дій росіян – анексію Криму.

Заочне засудження передбачає, що Януковича арештують для відбування покарання у тому випадку, якщо вдасться його затримати.

Зазначається, що на даний момент вирок ще не є чинним. Він може бути оскаржений протягом 30 днів і набуде чинності лише у тому випадку, якщо ніхто не подасть скаргу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент-втікач Віктор Янукович, який втік до Росії, не може рухатися через отриману важку травму. Він до цих пір знаходиться в лікарні, тому не зміг виступити з останнім словом у суді у справі про держзраду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?