Суд дозволив примусово привести Порошенка на допит - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд дозволив примусово привести Порошенка на допит - що відбувається

Суд дозволив примусово привести Порошенка на допит - що відбувається
Джерело:  online.ua

4 червня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про примусовий привід колишнього українського лідера Петра Порошенка для допиту у якості свідка у кримінальному провадженні, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Державного бюрю розслідувань.

Згідно з попередніми даними, перший допит має відбутися об 11:00 10 червня у приміщенні ДБР.

Як відомо,22 травня народного депутата Петра Порошенка викликали на допит до ДБР в якості свідка у справі про незаконне переміщення через кордон 43 картин відомих художників на 11 годину 26 травня. Однак політик цю вимогу проігнорував і замість допиту відкрив виставку картин, які фігурують у провадженні, у музеї Гончара. Представники ДБР зразу ж приїхали до музею Гончара, де вручили повістку про повторний виклик на допит Порошенка його дружині Марині, однак юрист колишнього президента цю інформацію заперечує.

Трохи пізніше директор музею Івана Гончара заявив, що співробітники ДБР не надали відповідного рішення суду та ввірвалися в музей, зламавши двері. У Державному бюро розслідувань на ці звинувачення відповіли, що не застосовували "будь-які заходи фізичного впливу" біля музею Івана Гончара 26 травня.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський звернувся до світових лідерів — він заявив, що виступає проти втягування нашої України у вибори президента в США через публікацію аудіозаписів розмов експрезидента Петра Порошенка з ексвіцепрезидентом США Джо Байденом, який є кандидатом у президенти від демократів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?