Суд на 5 років засудив учасника захоплення Харківської ОДА
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд на 5 років засудив учасника захоплення Харківської ОДА

Суд на 5 років засудив учасника захоплення Харківської ОДА
Джерело:  ГПУ

У вівторок, 16 травня, Київський районний суд Харкова засудив до 5 років позбавлення волі одного з активних учасників штурму Харківської облдержадміністрації у квітні 2014 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

 У суді доведено, що 7-8 квітня 2014 року засуджений брав участь у масових заворушеннях у Харкові на площі Свободи, де проходив мітинг проросійських активістів.

"Зокрема, разом з іншими учасниками заворушень під час штурму облдержадміністрації він кидав каміння та інші предмети у вікна та двері будівлі. Увірвавшись у приміщення, антимайданівці кидали шумові гранати, вибухові пакети та стріляли з травматичної зброї у бік правоохоронців", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кульки "ХНР" і заклики припинити "криваву АТО": з'явилися фото і відео першотравня в Харкові

Повідомляється, що наразі вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Нагадаємо, увечері 6 квітня 2014 року група проросійськи налаштованих людей почала захоплення будівлі Харківської ОДА. Вранці 8 квітня внаслідок спецоперації правоохоронці затримали 65 людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 березня Київський районний суд Харкова виніс вироки чотирьом учасникам подій квітня 2014 року, під час яких було проведено захоплення будівлі Харківської ОДА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?