Суд над пасинком українського олігарха: стало відомо про нове рішення, з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Суд над пасинком українського олігарха: стало відомо про нове рішення, з'явилися фото

Суд над пасинком українського олігарха: стало відомо про нове рішення, з'явилися фото
Джерело:  УНН

У середу, 15 березня, Шевченківський районний суд Києва відклав розгляд  кримінальної справи про порушення правил безпеки дорожнього руху колишнім пасинком олігарха Дмитра Фірташа Сергієм Калиновським  в зв'язку з неявкою свідків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.
Повідомляється, що під час засідання брат обвинуваченого Олександр Калиновський відмовився давати свідчення, посилаючись на шістдесят третю статтю Конституції України, яка забороняє свідчити проти себе чи членів своєї сім'ї. Розгляд справи перенесено на 10:00 28 березня.
Відзначається, що біля будівлі суду активісти влаштували мітинг з вимогою покарати Калиновського за вчинений ним злочин. Кілька десятків людей тримали в руках плакати з написами: "Вбивця повинен сісти", "Справедливий ​​суд не підіграє пасинкам олігархів", "Мажор-вбивця повинен сидіти у в'язниці" та інші.
Читайте також: Фірташ знову затриманий в Австрії: з'явилися подробиці
Нагадаємо, ДТП за участю Калиновського сталася в кінці травня 2007 року на бульварі Шевченка в Києві. Тоді пасинок Фірташа, перебуваючи за кермом спортивного автомобіля BMW-M6, на великій швидкості в'їхав в припарковані на узбіччі "Жигулі". В результаті аварії водій легковика загинув на місці, пізніше в лікарні померла і 25-річна пасажирка авто Калиновського.
Винуватець пригоди зник з медичної установи, куди його доставили після ДТП, але згодом був затриманий поліцією в аеропорту "Жуляни" при спробі втекти в Ізраїль. Згодом Калиновському все ж вдалося уникнути правосуддя і виїхати з України після звільнення під підписку про невиїзд нібито для лікування в одній з приватних клінік.
У березні 2008 року прокуратура Києва призупинила справу, проте з часом слідство було відновлено під тиском громадськості. Калиновський був затриманий в 2015 році після чергового грубого порушення правил дорожнього руху.
Як повідомляв ONLINE.UA,  у Відні українського олігарха Дмитра Фірташа випустили з-під варти під раніше внесену заставу в 125 мільйонів євро.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?