Суд ООН в Гаазі визнав Росію стороною Мінських угод - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд ООН в Гаазі визнав Росію стороною Мінських угод - Порошенко

Суд ООН в Гаазі визнав Росію стороною Мінських угод - Порошенко
Джерело:  online.ua

Міжнародний суд ООН своїм рішенням по позову України вперше визнав Росію стороною Мінських домовленостей.

Про це заявил президент України Петро Порошенко в ході наради з головою МЗС Павлом Клімкіним, його заступником Оленою Зеркаль та замголови АП Костянтином Єлісєєвим, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook українського лідера.

Читайте також: Порошенко назвав рішення Міжнародного суду ООН "багатообіцяючим": опубліковано відео

"Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання Мінських домовленостей. Це означає, що Росія є стороною Мінських домовленостей, а не посередником, як із самого початку вона намагалась себе представити. Визнання цього є не політичною, а вперше – юридичною оцінкою", - відзначив Порошенко.

"Міжнародним судом ООН також було ухвалено надзвичайно важливе рішення щодо забезпечення позову у вигляді зобов’язання РФ зробити декілька кроків: починаючи від відновлення функціонування Меджлісу кримськотатарського народу і завершуючи забезпеченням права українських громадян на вивчення української мови в окупованому Криму", - додав президент.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН погодився на впровадження тимчасових заходів за позовом "Україна проти Росії" для захисту національних меншин в анексованому Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, іншим своїм рішенням суд відмовив у тимчасових заходах проти Росії за фінансування тероризму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?