Суд по Насірову: стали відомі нові деталі, з'явилися нові фото і відео з-під будівлі суду
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд по Насірову: стали відомі нові деталі, з'явилися нові фото і відео з-під будівлі суду

Суд по Насірову: стали відомі нові деталі, з'явилися нові фото і відео з-під будівлі суду
Джерело:  ТСН

Відсторонений керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров  станом на ранок 6 березня все ще знаходиться в будівлі Солом'янського райсуду, під якою збирається все більше активістів.


Про це заявив правозахисник Олександр Лисак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.


Більшість адвокатів Насірова покинули приміщення під крики "Ганьба!" активістів, поруч з чиновником залишилися всього кілька правозахисників, нардепи, лікарі, і, як стверджує Лисак, ніякої охорони. Після закінчення 72-годинного строку від моменту оголошення підозри Насірову детективи НАБУ покинули будівлю суду.


Читайте також: Справа Насірова: головний фігурант виступив із заявою


У той же час, за інформацією "Громадського", під будівлею суду перебувають близько 50 активістів, які перекрили всі три виходи з будівлі суду. Серед них - учасники "Автомайдану", члени Національної корпусу "Азов" і пересічні громадяни. Нардепи, в свою чергу, чергують у Насірова, щоб ніхто не втік до початку засідання суду в 9 ранку.


Депутат Мустафа Найєм розповів про спробу депутата від "Народного фронту" Олексія Логвиненко взяти чиновника на поруки.


"Перші дванадцять годин акції пройшли спокійно і мирно. Підозрюваний Роман Насіров все ще знаходиться в будівлі суду, не скаржився, навіть дав кілька інтерв'ю і все ще чекає своєї долі", - пояснив стан справ у будівлі суду Найєм в Facebook.




Варто відзначити, що після оголошення, що глава ДФС вільний, чиновник спробував встати і піти, не дивлячись на те, що з моменту оголошення підозри перебував на людях виключно на ліжку під ковдрою.


Як пояснив нардеп Андрій Журжій "Українській правді": "Коли співробітники НАБУ оголосили Насірову, що він вільний і може вільно пересуватися, він намагався встати з ліжка відразу, але адвокати його попросили лежати, бо ще рано". Сам Насіров відмовляється робити будь-які заяви під приводом того, що його позиція і заяви "не узгоджені з САП і НАБУ".


У мережі з'явилися фото і відео, зняті вранці 6 березня біля будівлі Солом'янського райсуду в Києві. На відео, в кутку під зеленою ковдрою можна побачити відстороненого главу ДФС, оточеного безліччю людей.



Як повідомляв ONLINE.UA,  Романа Насірова підозрюють в пособництві збіглому нардепу Олександру Онищенко і нанесенні Україні збитків на суму в близько 2 млрд грн. Перед оголошенням підозр Насіров нібито втратив свідомість і пережив інфаркт.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?