Суд прийняв резонансне рішення по харківському противнику Майдану
Категорія
Події
Дата публікації

Суд прийняв резонансне рішення по харківському противнику Майдану

Суд прийняв резонансне рішення по харківському противнику Майдану

Підозрюваний в організації захоплення Харківської ОДА сепаратистами в квітні 2014 року Спартак Головачов вийшов з СІЗО після внесення застави.

Про це сказав його адвокат Дмитро Тихоненков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Українську правду".

"Вчора (у середу - ред.) заставу було оплачено, сьогодні я документи всі подав і хлопці Спартака вже забрали, він вже вдома", - зазначив адвокат.

Він пояснив, що в справі Головачова змінився суддя (колишній - Сергій Діденко - пішов у відставку, справа була передана Світлані Шмадченко), і справа повинна слухатися з самого початку.

У середу, 12 жовтня, на підготовчому засіданні захист заявив клопотання про пом'якшення запобіжного заходу. Суддя визначила запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 206 тис. 700 грн.

Тихоненков відмовився сказати журналістам, хто заплатив ці гроші за сепаратиста, пославшись на те, що його підзахисний не уповноважив його оприлюднити цю інформацію.

Він також зазначив, що під час попереднього слухання справи суд двічі виходив на суперечки, в ході яких держобвинувач вимагав призначити Головачову покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

"Навіть якби його призначили, він би 30 числа все одно повинен був вийти (по так званому  закону Савченко)", - підкреслив Тихоненков.

Як повідомляв ONLINE.UA, днями  Троїцький районний суд Луганської області звільнив від кримінальної відповідальності і випустив з-під варти Сергія Корсунського, якого звинувачували в створенні ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?