Суд прийняв рішення щодо зниклого українського олігарха: в мережі іронізують
Категорія
Події
Дата публікації

Суд прийняв рішення щодо зниклого українського олігарха: в мережі іронізують

Суд прийняв рішення щодо зниклого українського олігарха: в мережі іронізують
Джерело:  online.ua

Печерський районний суд міста Києва заочно обрав втікачеві-олігархові, соратнику екс-президента Віктора Януковича Сергію Курченку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За словами адвоката Курченка Юрія Сухова, 3 січня пізно ввечері суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Курченку у вигляді утримання під вартою.
При цьому адвокат додав, що Курченко оскаржить це рішення в апеляційному порядку.
Читайте також: Стало відомо про нові гучні затримання в Україні: з'явився документ
Нещодавно Печерський суд вже виносив рішення про взяття під варту Курченка, проте Апеляційний суд Києва скасував це рішення, і Генеральна прокуратура повторно звернулася до Печерського райсуду з клопотанням про взяття його під варту.
22 березня Генпрокуратура оголосила Сергію Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській сфері.
Раніше ГПУ оголосила підозру Курченку у справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування".
У травні суд за клопотанням Генпрокуратури заарештував майно Сергія Курченка.
При цьому в мережі іронізують над заочним арештом Курченка, який зараз перебуває за кордоном.




Chih_u_ah_ua: «Ввічлива» прокуратура, "ввічливий" суд ... "ввічливі" вже давно і всюди в Україні.


У той же час прес-секретар Генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у своєму Facebook також нагадала подробиці справи Курченка.



За словами Сарган, Курченко підозрюється в створенні і забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів - заволодіння чужим майном, а саме засобами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектора економіки в особливо великих розмірах, легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, тобто, створенні та придбанні суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду.


«Викликані злочинною організацією збитки, активним учасником якої є С. Курченко, досягають понад 7 млрд грн. За відповідними фактами йому повідомлено про підозру», - нагадала Сарган.


«З березня 2014 С. Курченко знаходиться в міжнародному розшуку», - додала Сарган.


«03.01.2017 повторне клопотання Генеральної прокуратури України про обрання йому (Курченкові - Ред.) запобіжного заходу - утримання під вартою - слідчим суддею Печерського районного суду Києва задоволено, про що винесено відповідну постанову», - додала Сарган.


Як повідомляв ONLINE.UA, в листопаді з'являлася інформація, що генеральним директором Національної телекомпанії України замість Зураба Аласанії може стати колишній топ-менеджер великого бізнесмена Сергія Курченка Олександр Харебін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?