Суд Швейцарії прийняв важливе рішення по "Газпрому" на користь України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Суд Швейцарії прийняв важливе рішення по "Газпрому" на користь України

Суд Швейцарії прийняв важливе рішення по "Газпрому" на користь України
Джерело:  online.ua

Вищий швейцарський суд відновив арешт активів "Газпрому", під який потрапляють акції "Північного потоку" і "Північного потоку-2". Активи залишаться під арештом поки не буде розглянуто апеляцію українського "Нафтогазу" з цього питання.

Про нове рішення швейцарського суду повідомила прес-служба "Нафтогазу", передає ONLINE.UA.

В українській газовій компанії пояснили, що раніше Вищий суд кантону Цуг зняв арешт з акцій "Газпрому" на підставі твердження російського монополіста про те, що активи компанії не потрапляють під юрисдикцію даного суду, так як знаходяться за межами кантону Цуг. В "Нафтогазі" підкреслили, що якби рішення суду не було б припинено, то "Газпром" міг би знову розпоряджатися акціями "Північного потоку" і "Північного потоку-2".

Нагадаємо, арешт майна "Газпрому" в Швейцарії був проведений в кінці травня 2018 року в рамках рішення Стокгольмського арбітражу щодо стягнення з підприємств російського газового монополіста боргу на користь України. В середині червня керівництво "Газпрому" заявило, що швейцарський суд скасував арешт і встав на сторону російської компанії, нібито через відсутність підстав для арешту активів "Газпрому" за кордоном.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше "Газпром" подав позов до суду для розірвання контрактів з Україною на постачання і транзит газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?