Суд скасував розшук одіозного соратника Януковича
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд скасував розшук одіозного соратника Януковича

Суд скасував розшук одіозного соратника Януковича
Джерело:  online.ua

Народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що суд скасував розшук соратника президента-утікача Віктора Януковича Юрія Іванющенка, відомого також як Юра Єнакіївський.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його сторінку в Facebook.
"Ну що ж, нове "днище" не змусило себе чекати! У п'ятницю вранці "суддя за викликом" Чаус прийняв рішення в інтересах найближчого соратника Януковича Юри Єнакіївського. Він скасував розшук Юрія Іванющенка. Також він скасував санкцію на доставку його під вартою для обрання запобіжного заходу", - пише він.
"Це той самий суддя Чаус з Дніпровського районного суду Києва, який відомий всій країні з обрання запобіжного заходу Корбана", - додав Лещенко.
"Передісторія така. Місяць тому було чергове клопотання адвокатів Іванющенка в Печерський суд про поновлення слідства, зняття з розшуку та скасування постанови про затримання. Після чого адвокати незаконно заявили відвід всьому складу Печерського суду, і апеляційний суд визначив, що справа слухатиметься в Дніпровському суді Києва", - повідомив нардеп.
"І на наступний день після перенесення до Дніпровського суду ця справа зовсім "випадково" потрапила одіозному судді Чаусу, який призначив розгляд скарги на той же день. Як виявилося - не дарма. Чаус скасував розшук Іванющенка", - пише Сергій.
"Після набрання рішенням законної сили Юра Єнакіївський зможе нарешті виїхати з московського ув'язнення до своєї сім'ї в Монако. Злі язики кажуть, що зняття Єнакіївського з розшуку вирішувалося на Банковій, але ми в це, звичайно, не віримо. Просто суддя Чаус вирішив перевищити свою владу і безкорисливо подарувати свободу Іванющенку", - додав він.
Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України звинувачує Юрія Іванющенка в розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?