Суд у Гаазі розгляне позов Коломойського проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд у Гаазі розгляне позов Коломойського проти РФ

Суд у Гаазі розгляне позов Коломойського проти РФ

Міжнародний арбітражний суд в Гаазі прийняв до розгляду поданий близько року тому позов українського бізнесмена Ігоря Коломойського проти Російської Федерації, повідомляє  Радіо Свобода  з посиланням на Reuters.

Претензії стосуються пасажирського терміналу в аеропорту Севастополя «Бельбек», на управління яким, за словами українського олігарха, у нього є права до 2020 року. Заявник стверджує, що РФ порушила двосторонній договір з Україною про інвестиції. Суму позовних вимог суд не назвав, проте сам Коломойський оцінив свої втрати в $15 млн.

Позов був поданий Коломойським ще коли він був головою Дніпропетровської облдержадміністрації.

Представники російської сторони заявили, що суд не має повноважень для розгляду цієї справи і не мають наміру брати участь у засіданнях, які традиційно проходять за закритими дверима.

Після російської анексії Криму в березні 2014 влада півострова здійснила експропріацію і «націоналізацію» майна, що належало структурам Ігоря Коломойського. У нього забрали розташовані в Ялті три санаторії й готель, заправні станції, а також приміщення «Приватбанку», який належить бізнесмену.

У РФ Коломойський був заочно арештований в липні 2014 за звинуваченням в організації вбивств і застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджанні професійній діяльності журналістів, викраденні людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?