Суд у Страсбурзі прийняв скаргу російських Свідків Єгови
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд у Страсбурзі прийняв скаргу російських Свідків Єгови

Суд у Страсбурзі прийняв скаргу російських Свідків Єгови
Джерело:  Meduza

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу 395 російських громад організації "Свідки Єгови", яку влада РФ визнала екстремістською та заборонила на території країни.

Про це повідомлає ONLINE.UA з посиланням на видання "Медуза".

Заявники бажають визнання рішення Верховного суду РФ про заборону їх організації дискримінаційним. У квітні минулого року російська влада постановила ліквідувати всі представництва організації.

Через скаргу ЄСПЛ направив Російській Федерації питання про те, чи не порушило дане рішення статті Європейської конвенції про право на свободу думки, совісті і релігії.

Страсбурзький суд поцікавився і питанням порушення права на справедливий судовий розгляд.

Після заборони даної релігійної організації в РФ вже було порушено декілька кримінальних справ, але за останні місяці репресії щодо членів "Свідків Єгови" набули масовий характер. Їм регулярно влаштовують обшуки і заарештовують.

Рішення влади РФ про заборону організації розкритикували США, Євросоюз і велика кількість міжнародних правозахисних організацій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Грузія у ЄСПЛ виступила проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?