Суд ухвалив несподіване рішення у справі Насірова
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд ухвалив несподіване рішення у справі Насірова

Суд ухвалив несподіване рішення у справі Насірова
Джерело:  online.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд неочікувано для всіх визнав протиправним звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову суду.

"Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 грудня 2018 року в частині визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року №35-р "Про звільнення ОСОБА_1 (Насірова Р.М. – ред.) з посади Голови Державної фіскальної служби України" залишити без змін", - сказано в документі.

Таким чином, суд залишив без задоволення апеляційні скарги Кабінету Міністрів України, Державної фіскальної служби України, Народного депутата України Андрія Журжія.

Як відомо, згідно з даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу його компаній. В САП наголошували, що дії Насірова нібито завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень.

Вже в березні 2017 року детективи НАБУ вручили Насірову повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем. Згодом Солом'янський райсуд Києва арештував Насірова з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.

Вже в грудні 2017 року Шевченківський районний суд Києва розпочав розглядати справу Насірова по суті. Уряд спочатку відсторонив, а потім звільнив Насірова. 1 грудня 2018 року Окружний адмінсуд Києва поновив Насірова на посаді голови ДФС і наказав виплатити йому компенсацію 184 тисячі гривень. Кабмін оскаржив це рішення. В листопаді 2019 року справу Насірова передали до новоствореного Вищого антикорупційного суду, який почав наново її розглядати.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Сполучені Штати Америки вважають, що судова і антикорупційна реформи України далекі від досконалості.  З такою заявою влада США виступила після поновлення на посаді ­ голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?