Суд в Гаазі підготував для Путіна новий неприємний сюрприз
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд в Гаазі підготував для Путіна новий неприємний сюрприз

Суд в Гаазі підготував для Путіна новий неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Нідерландський апеляційний суд у Гаазі скасував рішення суду нижчої інстанції про скасування виплати в розмірі 50 мільярдів доларів акціонерам нині не існуючого російського нафтового гіганта ЮКОС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Як відомо, у квітні, 4 роки тому, Окружний суд Гааги скасував рішення Постійного арбітражного суду, який зобов’язав російську державу відшкодувати акціонерам компанії, яка колись належала колишньому олігарху Михаїлу Ходорковському. Сьогоднішнє рішення можна оскаржити у Верховному суді Нідерландів.

"Акціонери звернулися в Міжнародний арбітраж в Гаазі ще в 2005 році. 2007 року суд дійшов до висновку, що в Росії на ЮКОС на початку 2000-х здійснили масштабну атаку з метою довести компанію до банкрутства, забрати її активи і відсторонити голову організації Ходорковського з політики. Постанова суду у Нідерландах від 2017 року аналогічна до рішення Європейського суду з прав людини у Стразбурзі, який у 2014 році постановив стягнути з Росії близько 2 мільярдів євро на користь колишніх акціонерів ЮКОСу", - сказано в повідомленні.

Конституційний суд Росії дозволив РФ не виконувати рішення ЄСПЛ, ухваливши постанову, що рішення Європейського суду з прав людини за скаргою колишніх акціонерів компанії ЮКОС порушує положення російської Конституції.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Окружний суд Гааги повідомив  про адвокатську фірму, що заявила про одного чи більше підзахисних, які готові свідчити на суді у справі збиття малайзійського "Боїнга" у 2014 році на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?