Суд в Гаазі зобов'язав Росію виплатити велику компенсацію Нідерландам
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд в Гаазі зобов'язав Росію виплатити велику компенсацію Нідерландам

Суд в Гаазі зобов'язав Росію виплатити велику компенсацію Нідерландам

Росія повинна виплатити Нідерландам 5,39 мільйона євро компенсації у справі про затримання в 2013 році судна Arctic Sunrise.

Про це інформує ONLINE.UA, посилаючись на прес-реліз розгляду Міжнародного арбітражного суду в Гаазі.

Читайте також: РФ не збирається реагувати на рішення міжнародного трибуналу щодо активістів Greenpeace

Згідно з рішенням суду, Росія порушила при затриманні Конвенцію ООН з морського права, і повинна виплатити суму компенсації разом з відсотками, нарахованими за час, що минув від часу затримання.

"14 серпня 2015 року склад арбітражу виніс одноголосне Рішення по суті спору, в якому було встановлено, що Російська Федерація порушила свої зобов'язання за Конвенцією, зробивши висадку на борт, дослідження, огляд, арешт, затримання і захоплення Arctic Sunrise, судна під голландським прапором, без попередньої згоди Нідерландів, а також, зробивши арешт, затримання і ініціювання судового розгляду проти 30 осіб, що знаходилися на борту цього судна", - йдеться в тексті повідомлення.

Нагадаємо, що 19 вересня 2013 року група екологів-активістів на кораблі Arctic Sunrise під прапором Нідерландів спробували провести акцію протесту проти видобутку нафти на Арктичному шельфі на нафтовій платформі в Печорському морі, проте їх корабель штурмом взяли російські прикордонники, конвоювали в Мурманськ і утримували, не дивлячись на вимоги Нідерландів відпустити їх.

Як повідомляв ONLINE.UA, в жовтні 2013 року Нідерланди ініціювали судовий розгляд в суді в Гаазі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?