Суд в Києві оштрафував Кличко: з'явилися відео та подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Суд в Києві оштрафував Кличко: з'явилися відео та подробиці

Суд в Києві оштрафував Кличко: з'явилися відео та подробиці
Джерело:  online.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко був оштрафований на 640 грн через чергової відмови з'явитися на судове засідання у справі про забудову на Осокорках.


Про це заявив активіст Володимир Тищенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на YouTube.


"Через очевидну неповагу до суду глави президентської партії, суддя Дарницького районного суду Любов Сизова оштрафувала Кличко на 640 гривень і знову виписала йому повістку, - написав Тищенко і пояснив, що 9 лютого Кличку вручили повістку, але на засідання 10 числа він не з'явився. - Причиною ухилення мера від суду є те, що він не бажає давати свідчення у цій справі, оскільки йому доведеться визнати свою бездіяльність, в результаті якої було травмовано десятки киян на Осокорках".


Читайте також: Протести проти скандальної забудови в Києві: з'явилися нові подробиці, відео та фото


Активіст зазначив, що якщо мер Києва і в п'ятий раз проігнорує повістку в суд, то суддя задовольнить клопотання про його примусове приведення на засідання.


"Аналогічна ситуація спіткала і ще одного свідка, депутата Верховної Ради Дмитра Білоцерківця, якого також за неповагу до суду оштрафували, і знову викликали до суду 6 березня на 14:00", - написав він, однак сам Білоцерківець заявляє, що не отримував жодних повісток, і буде оскаржувати рішення про штраф.



Як відомо, в 2014 році біля станції київського метро "Осокорки" збиралися побудувати двоповерховий ТЦ, в зв'язку з чим почалися активні протести, при цьому деякі ЗМІ стверджують, що за будівництвом стояла компанія, засновником якої був Сергій Котвицький, що був тоді депутатом Київради від "УДАР".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в будівлі Київради сталася бійка між групами активістів, що підтримують і протестують проти будівництва ТЦ на станції столичного метрополітену "Героїв Дніпра".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?