Суд в Києві прийняв гучне рішення щодо грошей в банку Януковича
Категорія
Події
Дата публікації

Суд в Києві прийняв гучне рішення щодо грошей в банку Януковича

Суд в Києві прийняв гучне рішення щодо грошей в банку Януковича
Джерело:  online.ua

Київський Печерський суд зняв арешт з коштів трьох фізичних осіб на суму 15 мільйонів доларів на рахунках в ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить синові зниклого екс-президента Віктора Януковича Олександру Януковичу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », яка цитує рішення суду від 19-26 грудня.
Видання нагадує, що в 2015 році Печерський суд заарештував ці кошти за фактом незаконного кредитування регіональних залізниць банком Олександра Януковича.
Під арешт потрапили рахунки самого сина Януковича, чотирьох компаній, а також 32 фізосіб, серед яких були працівники самого банку. Всього було заарештовано 2,75 млрд грн.
При цьому з 19 грудня суд почав знімати арешти. Був знятий арешт з грошових коштів Валерії Єсаулкової, яка працювала офіс-менеджером у "Всеукраїнському банку розвитку".
Читайте також: Стало відомо, скільки грошей заарештували на рахунках Януковича
Тоді адвокат Єсаулкової надав суду документи про те, що вона в листопаді 2013 року взяла в борг 4,8 млн доларів у Яшара Ходжаєва, жителя Єнакієвого Донецької області, звідки родом Віктор Янукович.
«Українська правда» відзначає, що Ходжаєв в 2015 році купив офісне приміщення, де базувалася фірма "Танталіт", у власності якої значиться резиденція "Межигір'я" Віктора Януковича.
19 грудня суд скасував арешт коштів Олександра Костілова, який теж працював в банку. Костілов стверджує, що 7,6 млн доларів він також позичив у Ходжаєва.
Печерський суд 26 грудня також скасував арешт коштів Романа Ємеліна, який очолював департамент "Всеукраїнського банку розвитку". Ємелін заявив, що позичив у Ходжаєва 3 млн доларів.
Видання також зазначає, що перші два рішення приймав суддя Роман Новак, а 26 грудня постанову виніс суддя Віталій Писанець.
«Українська правда» підкреслює, що у всіх трьох справах вкладників банку представляв один і той же адвокат на прізвище Салазький.
У визначеннях суду зазначено, що вони оскарженню не підлягають.
Після втечі Януковича "Всеукраїнський банк розвитку" перебуває в стані ліквідації.
Як повідомляв ONLINE.UA, в листопаді 2015 року слідчі Головного слідчого управління МВС заарештували 2,6 млрд грн на депозитних рахунках фізичних та юридичних осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", що належить Олександру Януковичу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?