Суд в Києві знайшов серйозну причину не визнавати агресію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд в Києві знайшов серйозну причину не визнавати агресію Росії

Суд в Києві знайшов серйозну причину не визнавати агресію Росії

У Шевченківському районному суді Києва відмовилися визнавати збройну агресію Росії проти України, оскільки "зазначений факт є загальновідомим".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Шевченківського райсуду в Судовій владі України.
29 серпня 2014 року керівник проекту "Відкритий суд" Станіслав Батрін подав на розгляд суду заяву про визнання збройної агресії РФ проти Росії. Зацікавленими особами були президент України Петро Порошенко, Служба безпеки України, Міністерство закордонних справ, Міністерство оборони, посольство Росії в Україні.
"Рішенням Шевченківського районного суду міста Києва від 12.05.2016 відмовлено в задоволенні заяви Батріна Станіслава Віталійовича про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту збройної агресії Російської Федерації проти України, оскільки зазначений факт сам по собі не впливає на права заявника і є загальновідомим", - йдеться в повідомленні.
У проекті "Відкритий суд" також пояснили, що в МЗС і Генеральній прокуратурі не заперечували проти задоволення заяви, однак президент в особі представника категорично наполіг на відмові у встановленні факту збройної агресії.
Як повідомляв ONLINE.UA, секретар РНБО Олександр Турчинов 8 травня розповів українцям, що агресора не вдасться утихомирити, - тільки знищити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?