Суд в Україні арештував понад 12,4 млрд грн російського олігарха Фрідмана
Категорія
Економіка
Дата публікації

Суд в Україні арештував понад 12,4 млрд грн російського олігарха Фрідмана

Суд в Україні арештував понад 12,4 млрд грн російського олігарха Фрідмана
Джерело:  online.ua

Україна арештувала 12,4 мільярда гривень активів в "Альфа-Банку", пов’язаних із російським олігархом Михайлом Фрідманом.

Джерело: Ірина Венедіктова

Україна арештувала активи російського олігарха

Генпрокурорка України повідомила про арешт активів російського олігарха Фрідмана в «Альфа-банку» на понад 12,4 млрд грн.

Це цінні папери кіпрських компаній афілійованих із бізнесменом, які були на рахунках в банку. Раніше також за клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора були арештовані 469 млн грн коштів з рахунків у «Альфа-банку», які вже готувались до виведення в Росію. При цьому з легалізацією особливо не «заморочувались». Наприклад, оформили удаваний правочин, за яким за космічну суму придбали фірму з копійчаним статутним капіталом, - повідомила Венедіктова.

Вона зазначила , що рух коштів у російському напрямку почався за пару тижнів до війни і активізувався з початком повномасштабного вторгнення.

Фрідман і підконтрольні йому бізнесмени використали банк та кіпрські компанії, щоб вивести кошти з-під можливих санкцій та інших примусових заходів.

Однак були впіймані за руку під час легалізації активів на 1,1 млрд прокуратурою, БЕБ та ДСР Нацполу у взаємодії із Держфінмоніторингом, Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку та Державною податковою службою України.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?