Суд відмовився розглядати питання про арешт Савченко і Рубана – у прокуратурі обурені
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд відмовився розглядати питання про арешт Савченко і Рубана – у прокуратурі обурені

Суд відмовився розглядати питання про арешт Савченко і Рубана – у прокуратурі обурені
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Броварський міськрайонний суд відмовився розглядати клопотання Головної військової прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді арешту для Надії Савченко та Володимира Рубана. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Незважаючи на те, що відповідне клопотання прокурорів було подане заздалегідь, до початку судового засідання, колегія Броварського суду не виявила бажання розглядати питання про тримання під вартою обвинувачених у особливо тяжкому злочині Савченко і Рубана. Представники Феміди мотивували своє рішення тим, що в залі відсутній захисник Володимира Рубана.

Подане прокурорами клопотання про залучення безкоштовного державного адвоката суд також не задовольнив. Згідно постанови суддівської колегії, розгляд питання про застосування запобіжного заходу перенесене на 31 травня.

Нагадаємо, що Надія Савченко з Володимиром Рубаном була звільнена з СІЗО  16 квітня цього року, після того, як суддям не вистачило часу розглянути питання про продовження арешту на чергові 60 діб.

Народний депутат Надія Савченко та голова «Офіцерського корпусу» Володимир Рубан звинувачуються у підготовці масштабного теракту в центрі Києва та перевезенні зброї з ДНР на територію, підконтрольну українському уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?