Суд виніс нове рішення у справі Гандзюк - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд виніс нове рішення у справі Гандзюк - що відомо

Суд виніс нове рішення у справі Гандзюк - що відомо
Джерело:  УНН

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, один з головних фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, перебуває під вартою. Його арешт продовжили на судовому засіданні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

За словами адвоката фігуранта Дмитра Ільченка, рішення ухвалювали у Печерському районному суді столиці.

"Так, до 11 вересня", - відповів юрист на відповідне питання.

Нагадаємо, раніше у Київському апеляційному суді розглянули ініціативу щодо визволення з під варти Мангера. Було вирішено зберегти його арешт.

Офіс генерального прокурора оголосив про завершення розслідування справи, у якій Мангер виступає підозрюваним. разом з ним у цій кваліфікації проходить Олексій Москаленко-Левін. Водночас 12 червня прокурор підтвердив відновлення досудового розслідування.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк стала жертвою нападу у липні 2018 року. Її облили сірчаною кислотою після виходу з під'їзду дому в Херсоні. Після тримісячного лікування активістка померла, це сталося 4 листопада.

Справа розробляється вже за участі третього генпрокурора — Ірини Венедіктової, призначення якої стало приводом для критики. Батько вбитої активістки Віктор Гандзюк у березні звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом не допустити розвалу слідства. Він нагадав про особисту зустріч та обіцянку.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 травня президент країни Володимир Зеленський звернув увагу українців на те, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не така однозначна, як справа про вбивство активістки Катерини Гандзюк, однак відповідальність за неї несе очільник МВС Арсен Аваков і він повинен з цим обов’язково розібратися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?