Суд визнав співачку Кеті Перрі винною у плагіаті
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Суд визнав співачку Кеті Перрі винною у плагіаті

Суд визнав співачку Кеті Перрі винною у плагіаті
Джерело:  billboard.com

Суд присяжних Лос-Анджелеса визнав відому співачку Кеті Перрі винною у плагіаті трека Joyful Noise, який було випущено у 2008 році християнским реп-виконавцем Marcus Gray. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Billboard.

Зазначається, що автор пісні відразу впізнав у популярному треку Dark Horse співачки Кеті Перрі фрагмент свого твору. Відтак, щоб відстояти свої авторські права, Маркус Грей звернувся до суду Лос-Анджелеса.

Судові слухання тривали протягом майже 5 років. Лише вчора, 29 липня, стало відомо, що Кеті Перрі та інші відповідачі по справі – у тому числі співавтори та студії грамзапису Capitol Records та Warner Bros. Music Corporation, які випустили цей трек у продаж, визнані винними у плагіаті. Сума компенсації, яку відповідачі виплатять Marcus Gray, поки невідома. Але, судячи з інших подібних прецедентів, річ йде про мільйони доларів.

Аналогічна справа 2015 року, коли проти авторів відомого хіта Blurred Lines співака Robin Thickе був поданий позов з боку представників покійного соул-музиканта Marvin Gaye, обійшовся відповідачам у 7,4 млн доларів компенсації.

Наразі представники Кеті Перрі не коментують цю скандальну справу. У суді співачка стверджувала, що ніколи раніше не чула оригінальний трек Dark Horse.

Порівняти, чи справді у двох треках є плагіат, зараз може кожен бажаючий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?