Суд заарештував підозрюваного у держзраді екс-начальника Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд заарештував підозрюваного у держзраді екс-начальника Генштабу

Суд заарештував підозрюваного у держзраді екс-начальника Генштабу

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному в державній зраді колишньому начальнику Генерального штабу Володимиру Замані у вигляді тримання під вартою до 27 березня 2019 року, передає ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Зазначається, що прокурори вимагали обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки він може залишити країну. Замані зокрема закидають зменшення особового складу боєздатних військовослужбовців та розформування військових частин. Його дії нібито позбавили державу протиповітряної оборони. Правопорушення, у яких звинувачують Заману, не передбачають можливості внесення застави.

Колишній начальник Генштабу підтвердив, що як військовослужбовець із більш ніж 36-річним стажем розуміє, що йому висунуто серйозні обвинувачення, однак стверджує, що в тексті підозри "жодної букви правди немає".

"Фабрикування фактів і наклеп", – назвав підозру Замана.

За словами екс-керівника Генштабу, свідків, на чиї покази посилається слідство, свого часу він звільнив з посад "через неналежне виконання посадових обов'язків".

Окрім того, Замана переконує, що не мав жодних контактів з військовими силами РФ, а в Росії "був 1 раз на переговорах", куди його послали. Він заперечує будь-яку змову з екс-президентом Віктором Януковичем та запевняє, що бачився з ним лише тільки в офіційній обстановці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Замана вперше прокоментував звинувачення у держзраді. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?