Суд забрав у Коломойського авіакомпанію: Луценко повідомив деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Суд забрав у Коломойського авіакомпанію: Луценко повідомив деталі

Суд забрав у Коломойського авіакомпанію: Луценко повідомив деталі

Господарський суд зобов'язав передати державі 94,5% акцій авіакомпанії "Дніпроавіа", співвласником якої був український бізнесмен Ігор Коломойський.
Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Сьогодні рішенням господарського суду при представництві Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" зобов'язали списати на користь держави", - написав він.
При цьому Луценко додав, що мер Дніпра Борис Філатов, ймовірно, чимало заощадив, оскільки тепер місту не потрібно будувати новий аеропорт.
Читайте також: Мережу потішило "листування" українських політиків з Коломойським: з'явилося відео


Відзначимо, що раніше Генпрокуратура почала розслідування законності приватизації цієї авіакомпанії.
Як відомо, в серпні 2009 року Фонд держмайна України продав 94,572% акцій "Дніпроавіа" компанії "Галтера" за 59,017 млн ​​гривень при стартовій ціні 58,415 млн гривень.
В результаті після приватизації авіакомпанія стала власністю ТОВ "Галтера", якою володіє фінансово-промислова група "Приват", співвласником якої є Ігор Коломойський.
Варто додати, що раніше мер Дніпра Борис Філатов звернувся до керівництва України з проханням допомогти в демонополізації місцевого аеропорту.
"У мільйонному місті немає аеропорту. Він належить приватному власнику, який зловживає монопольним становищем. Це викликає абсолютно чітке роздратування серед громадян. І я просив би керівництво держави посприяти місту у вирішенні питання з аеропортом", - сказав він.
Як відомо, "Дніпроавіа" здійснює регулярні та чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД і є одним з найбільших українських перевізників.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ігор Коломойський став одним з шести українців, які увійшли у всесвітній рейтинг мільярдерів журналу Forbes.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?