Сумна статистика: за півроку в світі вбили десятки журналістів, в тому числі українця
Категорія
Світ
Дата публікації

Сумна статистика: за півроку в світі вбили десятки журналістів, в тому числі українця

Сумна статистика: за півроку в світі вбили десятки журналістів, в тому числі українця
Джерело:  24 канал

Протягом першого півріччя 2019 року у світі було вбито 38 журналістів. До списку, який склала правозахисна організація Press Emblem Campaign, потрапив і український журналіст з Черкас Вадим Комаров, який минулого місяця помер після сильного побиття невідомим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал ».

За кількістю жертв серед представників преси, перші 6 місяців цього року значно поступаються аналогічному періоду 2018 року. Експерти зафіксували зниження числа вбивств журналістів на 42%.

У Press Emblem Campaign вважають, що причиною відносного покращення статистики стало зниження інтенсивності військових конфліктів у Сирії та Іраку.

З іншого боку, погіршилась ситуація у Мексиці та Афганістані. У першій країні у 2019 вже загинули 9 журналістів, а в другій – 6. В Афганістані причиною загибелі журналістів були терористичні акті, у Мексиці – вбивства на замовлення наркокартелей.

У списку загиблих журналістів є й українець Вадим Комаров. Він помер 20 червня у Черкасах після того, як 4 травня на нього напав невідомий чоловік, вдаривши по голові важким предметом.

55-річний журналіст-розслідувач був добре відомим у рідному місті. Комаров писав, зокрема, про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупцію у Черкаській міськраді та зловживання у місцевій виправній колонії. Відомо, що у 2016 році Комарова намагались застрелити.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому була оприлюднена статистика найбільш кримінальних регіонів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?