Сумний курйоз із пенсією Азарова: суд дав пояснення
Категорія
Політика
Дата публікації

Сумний курйоз із пенсією Азарова: суд дав пояснення

Сумний курйоз із пенсією Азарова: суд дав пояснення
Джерело:  pd.ki.court.gov.ua

Інформація про відновлення виплати пенсії втікачеві екс-прем'єру Миколі Азарову не відповідає дійсності.
Про це йдеться в повідомленні Подільського районного суду Києва, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт суду.
"У зв'язку з наявною інформацією в ЗМІ про те, що Подільський районний суд Києва нібито відновив виплату пенсії Азарову Миколі Яновичу, змушені спростувати таку інформацію", - заявили в суді.
У повідомленні наголошується, що в провадженні суду справді була адміністративна справа за позовом Азарова до Пенсійного фонду про визнання неправомірними дій Фонду.
Суть спору зводилася до того, наскільки правомірно територіальний орган Пенсійного фонду України відмовився приймати до розгляду заяву представника Азарова про продовження останньому виплати його пенсії.
"Постановою Подільського районного суду від 22 липня 2016 року фактично зобов'язане Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в Києві розглянути заяву представника Азарова М.Я. і вирішити питання про відновлення виплати пенсії Азарову Миколі Яновичу", - йдеться в повідомленні.
При цьому судом не вирішувалося питання відновлення виплати пенсії позивачу, оскільки рішення щодо відновлення виплати пенсії Азарову належить до виключної компетенції Пенсійного фонду.
"Подільським районним судом Києва лише встановлено неправомірність відмови відповідача прийняти заяву про відновлення виплати пенсії до розгляду. Зараз постанову Подільського районного суду оскаржено відповідачем, а справа перебуває у провадженні Київського апеляційного адміністративного суду, який перевірить законність оскаржуваного рішення", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше віце-прем'єр Павло Розенко повідомив, що Подільський районний суд зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування та виплату пенсії колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?