Суперечка про російські фільми: в Мінкультури відфутболили СБУ
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Суперечка про російські фільми: в Мінкультури відфутболили СБУ

Суперечка про російські фільми: в Мінкультури відфутболили СБУ
Джерело:  online.ua

Міністерство культури України впроваджує заборону на трансляцію російських фільмів відповідно до списків персон нон грата, представлених Службою безпеки України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу міністерства.
У Мінкульті відхилили пропозицію СБУ про додатковий перегляд забороненого контенту, оскільки це "не передбачено законодавством".
"Законодавством не передбачено ні складання списків конкретних заборонених фільмів, про які йдеться в листі голови СБУ, ні відповідні повноваження для Міністерства культури щодо прийняття рішень, які б дозволяли демонстрування та розповсюдження в Україні окремих фільмів за участю осіб, внесених до переліку людей, які несуть загрозу національній безпеці", - заявили у відомстві.
Також там запропонували главі СБУ надати офіційне звернення про конкретних акторів, якщо відомство хоче скасувати заборону фільмів з їх участю.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше спікер СБУ Олена Гітлянська оприлюднила лист глави відомства Василя Грицака до міністра культури В'ячеслава Кириленка, в якому йдеться про "невиважену заборону російських фільмів" і втрат для іміджу країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?