Суперечки та демарш: відомо, чому розсварилися новообрані депутати
Категорія
Україна
Дата публікації

Суперечки та демарш: відомо, чому розсварилися новообрані депутати

Суперечки та демарш: відомо, чому розсварилися новообрані депутати

У комітеті Верховної Ради з правової політики та правосуддя спалахнув конфлікт через можливість початку другої сесії парламенту з 3 вересня, адже розглядати зміни до Конституції у другому читанні можна лише на наступній сесії після першого читання. Чимало депутатів стверджують, що засідання комітету тоді проводити не можна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Що стосується календаря планової роботи: ми з вами ще раз зустрінемося за планом у середу – до цього в нас засідання позапланове. У ніч на 29 серпня у нас було перше засідання комітету, сьогодні порядок денний визначений заявами народних депутатів – це не плановий збір. Я почула тих депутатів, які відстоюють позицію, що неможливо повертатися до питання статті 80-ї – зняття недоторканності. Тому я розумію ваші мотиви для того, щоб ми цього не працювали в межах процедурних дій", - заявила головуюча Ірина Венедиктова.

Нардеп від "Батьківщини" Сергій Власенко перервав її, а також зазначив, що та не має права коментувати дії народних депутатів і говорити, хто що думає. Сергій Власенко та Руслан Князевич пропонували не проводити засідання комітету, а провести обговорення, але цю пропозицію підтримали 6 депутатів, а проти висловилися 14.

Власенко покинув засідання комітету зі словами: "Мій правовий досвід навчив мене, що не можна приймати участь у незаконних діях. Я вважаю ці дії незаконними, я не буду приймати участь сьогодні у засіданні комітету".

"Тебе позбавлять мандату", – сказав йому хтось із колег, але Власенко все ж пішов.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше парламент  затвердив кандидатуру очільника  "Слуги Народу" Дмитра Разумкова на посаді спікера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?