Суперкубок УЄФА 2020 офіційно перенесли - де і коли відбудеться матч
Категорія
Спорт
Дата публікації

Суперкубок УЄФА 2020 офіційно перенесли - де і коли відбудеться матч

Суперкубок УЄФА 2020 офіційно перенесли - де і коли відбудеться матч
Джерело:  online.ua

Виконком УЄФА ухвалив рішення щодо незіграних поєдинків Ліги Європи через пандемію коронавіруса. Матчі 1/8 фіналу пройдуть 5-6 серпня, чвертьфінали - 10-11 серпня, півфінали відбудуться 16-17 серпня, а фінал - 21 числа. У зв'язку з переносом матчів Ліги Європи довелося змістити і матч за Суперкубок УЄФА 2020 року, за який змагатимуться переможці Ліги Чепміонов і Ліги Європи. Він відбудеться 24 вересня на стадіоні "Пушкаш Арені" в Будапешті, а не 12 серпня в Порту, як планувалося раніше. Він розпочнеться о 22:00 за київським часом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Ради європейських футбольних асоціацій.

В УЄФА також представили попередній графік Суперкубка на наступні роки. У 2021 році за планом вирішальний матч буде проходити в Белфасті, в 2022 році - в Гельсінкі, а в 2023 році - в Казані.

Нагадаємо, поточним володарем Суперкубка є англійська команда "Ліверпуль", яка 14 серпня 2019 року перемогла "Челсі" з рахунком 2: 2 в серії пенальті 5:4. Вперше Супекубок УЄФА розігрували в 1973 році - його першим володарем є амстердамський "Аякс".

Важливо відзначити, що Суперкубок - перехідний приз. Натомість перехідного призу назавжди вручається його копія. У разі завоювання будь-яким клубом перехідного призу 3 рази поспіль або 5 разів в цілому приз залишається в цьому клубі назавжди. Вперше його отримав на вічне зберігання "Мілан" в 2007 році після перемоги над "Севільєю" (3: 1). У 2015 році трофей отримала "Барселона" після п'ятої перемоги в цілому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фінал Кубка України з футболу перенесли. Матч відбудеться у Львові, а не в Тернополі, як планувалося спочатку. Боротьба в півфіналі Кубка України буде проводиться між парами "Проходи" - "Динамо" і "Маріуполь" - "Ворскла".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?