Суперник Путіна знайшов у нього багато спільного з диктатором із Зімбабве
Категорія
Світ
Дата публікації

Суперник Путіна знайшов у нього багато спільного з диктатором із Зімбабве

Суперник Путіна знайшов у нього багато спільного з диктатором із Зімбабве

У  президента Росії Володимира Путіна  є чимало спільного із африканським диктатором Робертом Мугабе, який править Зімбабве вже 36 років і зібрався знову йти в президенти на виборах наступного року.


Про це написав російський опозиціонер Олексій Навальний, котрий заявив про своє бажання взяти участь у виборах президента РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.


«Сьогодні оголошено, що президент Зімбабве Роберт Мугабе висунутий на вибори президента країни 2018 року. Навіть прес-релізи у них з нашою владою однакові. Замініть «Чомбо» на «Медведєв» або «Володін». Замініть «Африканський національний союз» на «Єдина Росія», — підкреслив він.
Опозиціонер додав також, що багато в чому схожі і пропагандистські штампи, які використовують у Росії і Зімбабве.


Читайте також: Яка гидота: Путіна упіймали на спробі зберегти владу в Росії

«Безальтернативний національний лідер багато років успішно керує країною, відновив велич, зробив так, що нас знову поважають в світі і дав відсіч знахабнілому Заходу. Опозиція, яка критикує лідера, — західні маріонетки», — зазначив Навальний.
Він нагадав, що «Мугабе у влади 36 років», при цьому Путін керує Росією вже 17 років, «а через рік ще 6 хоче додати, значить, 24 роки — цілком африканський термін».
«І Росія, і Зімбабве — сировинні придатки Заходу, на словах протистоять цьому Заходу. І в Росії, і в Зімбабве чиновники інвестують в нерухомість за кордоном, лікуються за кордоном. І в Росії, і в Зимбибве внутрішньополітичні проблеми вирішують відволіканням уваги населення на зовнішню політику», - переконаний опозиціонер.


Читайте також: Крим став для Путіна пасткою, а тепер він потрапив у ще одну - російський політолог

За словами Навального, головна відмінність Росії від африканської країни — «у Росії дуже багато нафти, тому економіка ще не настільки гикнулась, щоб знецінюються гроші на візках возити».
«Ну так і у Мугабе це не на 17-му році правління відбулося, а трохи пізніше. Так що у вас все попереду», - з сарказмом резюмував він.

Нагадаємо, раніше  український політтехнолог у своєму блозі на ONLINE.UA розповів, як Путін використовує Навального для того, аби зберегти владу в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?