Супутник зафіксував нові бази РФ біля кордону з Фінляндією — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Супутник зафіксував нові бази РФ біля кордону з Фінляндією — фото

Супутник зафіксував нові бази РФ біля кордону з Фінляндією — фото
Джерело:  online.ua

Росія почала розгортати військові бази поблизу з кордоном Фінляндії. У гарнізоні Алакуртті та на військовому складі в Петрозаводську побудовано великі ангари, які використовуються для обслуговування та зберігання техніки.

Джерело: Yle

Нові військові бази РФ поблизу фінського кордону

Yle отримало супутникові знімки, на яких видно, що на території гарнізону Алакуртті та військового складу в Петрозаводську збудовано великі ангари для обслуговування та зберігання техніки.

Алакуртті знаходиться у 50 км від фінського кордону.

Фото:  Planet Labs PBC, 28 серпня 2023 р.

Дедалі більше техніки звідти перекидають на війну проти України. Видання пише, що ці будівельні проекти – перша відчутна ознака того, що Росія через багато років знову почала інвестувати у військові бази поблизу Фінляндії.

Видання зазначає, що до цього протягом багатьох років Росія не інвестувала у прикордонні гарнізони.

Чи несуть військові бази РФ загрозу для Фінляндії

Видання нагадує, що у грудні 2022 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Росія планує посилити свої збройні сили поблизу фінського кордону. У серпні 2023 року він повторив свої слова.

За словами експерта з Росії, майора у відставці Марка Еклунда , будівельні роботи ще не означають, що Росія збільшує чисельність своїх військ на фінському кордоні.

Пріоритетним завданням військового складу у Петрозаводську зараз, ймовірно, є переобладнання та постачання техніки на український фронт. Я припускаю, що ангар, який там споруджений, є ремонтним. Тобто це крите приміщення на часи осінньо-зимових холодів, щоб можна було обслуговувати техніку.

На думку військового експерта, доцента військових наук Ілмарі Кяйхке, Росія не матиме достатньо людей і техніки для реалізації планів Шойгу щодо посилення військ на кордоні з Фінляндією, поки війна в Україні триватиме так само інтенсивно, як зараз.

Читайте також:

  • Фінську компанію підозрюють у порушенні санкцій проти РФ

  • Затриманий у Фінляндії неонацист просить про екстрадицію до РФ

  • Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?