Супутник зафіксував нову військову техніку в Білорусі біля кордону України
Категорія
Україна
Дата публікації

Супутник зафіксував нову військову техніку в Білорусі біля кордону України

Супутник зафіксував нову військову техніку в Білорусі біля кордону України
Джерело:  online.ua

Компанія Maxar Technologies зафіксувала більше 100 військових машин на аеродромі поблизу білоруського міста Мозир у Гомельській області. Це недалеко від кордону з Україною.

Джерело: Reuters

Нова російська техніка поблизу України

Супутниковий знімок показує огляд нової дислокації російської техніки на аеродромі Великий Боков, поблизу Мозира, Білорусь. До українського кордону звідти близько 50 кілометрів. Знімки були зроблені 22 лютого 2022 року.

Супутникові знімки показують нове розміщення понад 100 військових машин і десятків військових наметів на півдні Білорусі.

Зображення оприлюднені Maxar Technologies, компанія тижнями відстежує нарощування російських військ.

Фото - Maxar Technologies

Зображення також показують, що новий польовий госпіталь додано до військового гарнізону на заході Росії поблизу кордону з Україною.

За словами Maxar, неподалік кордону з Україною на заході Росії було помічено транспортери важкої техніки, які використовуються для переміщення танків, артилерії та іншої важкої техніки, а також кілька нових розгортань військ.

Спільні російсько-білоруські воєнні навчання повинні були закінчитися 20 лютого, білоруські посадовці запевняли, що всі російські війська повернуться на постійні місця дислокації.

Проте після 20 лютого вони почали заявляти, що це відбудеться, коли на це з'являться "об'єктивні причини". Також у Міноборони Білорусі повідомили, що їм загрожують нові розгортання військ НАТО, які з'явилися у сусідніх з Білоруссю країнах.

Варто зазанчити, що укріплення східного флангу НАТО є відповіддю Альянсу на скупчення Росією біля кордону з Україною близько 150 тис військових та техніки.

Вторгнення Росії в Україну

Нагадаємо, що Президент Росії Володимир Путін віддав наказ російським військам зайти у тимчасово окуповані регіони України у Донецькій та Луганській областях, незалежність яких він визнав раніше. За його словами, війська повинні підтримувати. В ООН заявили, що війська РФ не мають нічого спільного з миротворцями, а США та НАТО визнало ці дії вторгненням.

Президент США Джо Байден у відповідь на вторгнення Росії в Україну ввів санкції, назвавши військові дії Москви "початком російського вторгнення в Україну".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?