Світ розплющив очі: як змінилося ставлення до українців у світі — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Світ розплющив очі: як змінилося ставлення до українців у світі — Свідомі про несвідоме

Світ розплющив очі: як змінилося ставлення до українців у світі — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Відкриття українців європейцями, а також "батальйон «Монако»", який складається з олігархів, що втекли з України, обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Професор нейропсихології Богдан Ткач, відповідаючи на питання про терміни настання смути в росії, зазначив, що росіяни зі смути не виходили — вона просто змінює форми.

Ми не можемо сказати, що росія є взірцем культури, мистецтва, добробуту, краси, цивілізації. Зовсім ні.

Доктор психології Василь Мосійчук заперечує: путін присадив весь світ на свою культуру.

Проте зараз світ побачив українців.

Сьогодні в Європі люди бачать українців. Я спілкуюся з багатьма людьми, і багато з них розплющили очі на українців: на їхню працьовитість, освіту, на їхню щиру, широку, добру душу. І от світ змінився у ставленні до нас.

Мосійчук відзначив, що зараз наступає новий період — запах свободи. Люди відчувають, що зіпсований продукт, яким є росія, бачить весь світ.

Він завжди смердів, але не всі хотіли це почути, тому що зверху лежали долари. І підходячи до цього "продукту" і чуючи, як він смердить, людина казала: «Як гарно пахне! Яке гарне». Розумієте? Це саме так буває, коли людина заради своїх дріб’язкових матеріальних благ переступає через себе.

Що робити з багатіями, які втекли з України

Водночас Василь Мосійчук звернув увагу на таке явище, як "б атальйон  « Монако »".

Ми шукаємо російських олігархів, блокуємо їхні кошти. Але 20 років розкрадали Україну українці. Сьогодні вони в Монако – "батальйон «Монако»". Вони ходять спокійно, "жирують" за ті гроші, які вкрали у наших діток, у людей. Вони нічого не принесли цій країні, вони вкрали великі статки, коли була фінансова криза, коли почалась війна, коли були стрибки долара. Всі це знають. І ніхто з ними нічого не робить.

"Батальйон «Монако»" — символічна назва державних службовців, депутатів Верховної Ради України, впливових бізнесменів та інших можновладців (і членів їх сімей), що виїхали за кордон до, або після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Фото з їх розкішним життям на курортах Монако, Монте-Карло, Ніцци та інших курортних містах, які постилися їх родичами в соціальних мережах дуже сильно обурили суспільство. Ці "бійці" вирішили відсидітись за кордоном незважаючи на заборону виїзду й загальну мобілізацію.

Академік Віталій Луньов зазначає, що ця тема цікава, проте провокативна.

З одного боку, можна почати чубитися, а з іншого, повернути людям почуття когерентності — вони мають бути співучасними до того, що відбувається в Україні.

Багатьох українців в Європі не визнають через їхні особливі досягнення чи особистість, а лише через факт того, що решта України зазнає війни. І громадяни України героїчно залишаються тут і втримують кордони… І все те, що, власне, ми на собі відчуваємо. Тому ця тема дуже цікава.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

Вас може зацікавити: Чому в росії настільки поширений культ особи путіна — Свідомі про несвідоме

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?