Світ спостерігатиме, чи дотримується Росія перемир'я в Сирії - Обама
Категорія
Світ
Дата публікації

Світ спостерігатиме, чи дотримується Росія перемир'я в Сирії - Обама

Світ спостерігатиме, чи дотримується Росія перемир'я в Сирії - Обама

Президент США Барак Обама попередив Росію про те, що "світ спостерігатиме" за тим, як вона виконує узгоджений режим припинення військових дій, який повинен початися 27 лютого.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
"Найближчі дні матимуть вирішальне значення, і світ спостерігатиме, чи дотримується перемир'я Росія і її союзники в Сирії", - заявив Обама на зустрічі в Держдепартаменті США з представниками Ради з питань національної безпеки.
Він назвав перемир'я "тестом" для Росії і сирійського режиму в їх прихильності ширшого політичного врегулювання п'ятирічної громадянської війни.
Американський лідер не виключив, що терористи ІДІЛ і Фронт ан-Нусра (сирійського відділення Аль-Каїди) продовжать бої в Сирії, оскільки вони виходять за межі переговорів про перемир'я. Він зазначив, що військові США продовжують зусилля із "безжалісного" знищення бойовиків угруповання Ісламська держава "на всіх фронтах", зокрема в Лівії.
Очікується, що 26 лютого Рада безпеки ООН ухвалить резолюцію про перемир'я, розроблену США і Росією.
Варто відзначити, що західні ЗМІ пишуть, що перемир'я Путіна і Обами в Сирії загрожує ще більшим кровопролиттям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?