Світ став безпечнішим: Трамп виступив з екстреною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Світ став безпечнішим: Трамп виступив з екстреною заявою

Світ став безпечнішим: Трамп виступив з екстреною заявою
Джерело:  online.ua

Лідер терористичної організації ІДІЛ Абу Бакра Аль-Багдаді "помер як собака", підірвавши себе разом з трьома своїми дітьми. Ліквідацію терориста номер один в світі підтвердив президент США Дональд Трамп в ході екстреного звернення з Білого дому, повідомляє ONLINE.UA.

"Минулої ночі Сполучені Штати притягли до відповідальності лідера терористів номер один в світі. Абу Бакр аль-Багдаді мертвий. Перед смертю лідер терористів підірвав на собі жилет з вибухівкою після двогодинної перестрілки з силами США", - повідомив Трамп.

Американський лідер розповів, що терорист і його соратники протягом двох годин перестрілювалися з силами США, але в результаті загинули "як боягуз".

"Він помер як собака. Він помер як боягуз, тікаючи і ридаючи. Світ тепер став набагато безпечніше. Хай благословить Бог Америку. У ході рейду не загинув жоден боєць США. Війська виконали свою місію в чудовому стилі", - додав Трамп.

В ході екстреного звернення Трамп несподівано подякував Росії, яка, за словами президента США, "відмінно повела себе, пропустивши американські вертольоти над контрольованою нею територією Сирії". Також американський лідер зазначив допомогу в ліквідації ватажка ІДІЛ Туреччини, Сирії та Іраку.

Раніше стало відомо, що ліквідацією аль-Багдаді займалися сили спеціальних операцій США. Крім самого ватажка терористичного угруповання американські сили знищили його підручних і значне число бойовиків. Під час спецоперації аль-Багдаді підірвав пояс смертника.

Раніше ONLINE.UA публікував відео знищення ватажка ІДІЛ, а також відео з місця проведення спецоперації по його лікцідаціі, на яких видно наслідки її проведення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?