Світ вразила ще одна потужна зброя для боротьби з коронавірусом
Категорія
Технології
Дата публікації

Світ вразила ще одна потужна зброя для боротьби з коронавірусом

Світ вразила ще одна потужна зброя для боротьби з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Вчені зі всього світу роблять все можливе, аби зупинити пандемію коронавірусу та врятувати якомога більше людей. Так, нещодавно в турецькому місті Орду розробили робота, головне призначенне якого – допомагати у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції. Варто звернути увагу на те, що робота створили 6 вчителів, які працюють в науково-мистецькому центрі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hurriyet.

Згідно з останніми даними, робот вимірює температуру тіла людей на вході до конкретної будівлі. Якщо температура відвідувача занадто висока, то він блокує вхід. А якщо ж температура людини в межах норми, то робот видає маску і засіб для дезінфекції.

"Цього робота створили на 3D-принтері. В місцевому управлінні освіти заявили, що прототип цієї розробки коштує 1000 доларів. Втім, у випадку запуску масового виробництва, ціна може впасти до 700 доларів. Розробники сподіваються, що такого робота можна буде використовувати у всіх школах і установах Туреччини", - йдеться в повідомленні видання.

Варто зазначити, що в мережі вже активно коментують цю неочікувану новину.

"Ідея чудова; дуже дивно, що вигадують стільки розробок, а вакцини й досі немає! не знаю, як хто, а я російській вакцині не дуже довіряю; сумніваюся, що штучний інтелект змож врятувати людей від коронавірусу; а коли вже буде нормальна вакцина? роботи - це круто, однак вони глобально нічого не змінять", - діляться враженнями користувачі мережі.

Нагадаємо, ще декілька місяців тому стало відомо, що плазма крові перехворілих пацієнтів з COVID-19 може допомогти важкохворим пацієнтам. Нове дослідження вкотре це підтвердило. Авторитетне видання MedicalXpress звернуло увагу на те, що попередній аналіз поточного дослідження, до якого було залучено понад 300 пацієнтів із COVID-19, демонструє, що лікування плазмою крові є безпечним та ефективним.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені припускають, що коронавірус може залишитися назавжди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?