Світ зануриться у темряву на 10 років: оприлюднено тривожний сценарій ядерної війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Світ зануриться у темряву на 10 років: оприлюднено тривожний сценарій ядерної війни

Світ зануриться у темряву на 10 років: оприлюднено тривожний сценарій ядерної війни
Джерело:  online.ua

Якщо кашмірський конфлікт між Пакистаном і Індією не вдасться врегулювати, то вже в 2025 році може виникнути ядерна війна, через яку загинуть мільйони людей. Експерти відзначають, що конфлікт між ядерними країнами може вийти далеко за межі звичайної війни і тоді весь світ зануритися в темряву як мінімум на 10 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прогноз експертів, опублікований в Der Standard.

Фахівці з Колорадського університету в Боулдері і Ратгерського університету, які досліджували ризики виникнення ядерної війни, відзначають, що на сьогоднішній день дев'ять країн світ мають ядерну зброю, але з них тільки Пакистан і Індія швидко нарощують свій арсенал. Відомо, що на даний момент у Індії та Пакистану по 150 ядерних боєголовок на кожного. До 2025 року їх число збільшиться як мінімум до 200-500.

За прогнозом вчених, ядерна катастрофа буде розвиватися в кілька етапів. Спочатку в результаті ядерних ударів по великих містах загинуть в цілому від 50 до 125 млн осіб. А в атмосферу Землі в результаті ядерних ударів буде викинуто 36 млрд кг сажі, в результаті чого небо затягне чорними хмарами з сажі, через які перестане просочуватися світло. Це в свою чергу призведе до різкого зниження температури на нашій планеті і зведе на нуль середньорічний рівень опадів, що спричинить за собою масовий голод, крах екосистем і ще більше смертей.

"Така ядерна війна може поставити під загрозу не тільки місця, де впадуть бомби, але і весь світ", - говорять експерти, закликаючи ООН втрутитися в конфлікт між Пакистаном і Індією, щоб уникнути глобальної катастрофи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після закінчення Другої світової війни в 1945 році Сполучені Штати Америки розробили план ядерної атаки на Радянський Союз. Так, на Москву і тодішній Ленінград нібито повинні були полетіти по 6 атомних бомб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?