Світоліна вперше за 5 років покинула п’ятнадцятку кращих світових тенісисток
Категорія
Спорт
Дата публікації

Світоліна вперше за 5 років покинула п’ятнадцятку кращих світових тенісисток

Світоліна вперше за 5 років покинула п’ятнадцятку кращих світових тенісисток
Джерело:  online.ua

Українська тенісистка Еліна Світоліна вперше з 2016 року покинула першу п’ятнадцятку кращих тенісисток світу. Про це свідчить оновлений рейтинг Жіночої тенісної асоціації.

Джерело: рейтинг Жіночої тенісної асоціації

Світоліна більше не в п’ятнадцятці найкращих

Перша ракетка України Еліна Світоліна опустилася на одну позицію в рейтингу вперше з жовтня 2016 року. Таким чином, українка перебуває тепер на 16 місці.

У рейтингу перебувають й інші українські тенісистки: на 50 рядку - Марта Костюк, а на 51-му Ангеліна Калініна. На 102-й сходинці перебуває Даяна Ястремська.

Першою ракеткою світу зараз є австралійка Ешлі Барті, за нею білоруска Аріна Соболенко, Гарбінє Мугуруса (Іспанія), Барбора Крейчикова (Чехія) та Кароліна Плішкова (Чехія).

Світоліна вибула з першої п’ятнадцятки через невдалий старт на турнірі в Аделаїді, там вона зазнала поразки від американської тенісистки Медісон Кіз. Після цього україна покинула турнір.

У 2022 році Світоліна поки не має перемог.

Уже втретє українка вилітає з турнірів у першому колі. Серія програшів почалася у жовтні 2021 року, коли Світоліна програла у Тенеріфе колумбійці Камілі Осоріо.

17 січня українка візьме участь в Australian Open-2022.

Світоліна розповіла умову завершення кар’єри

За словами української тенісистки, тривалість професійної кар’єри у чоловіків та жінок відрізняється. Еліна Світоліна звернула увагу на те, що жінки швидше йдуть зі спорту через народження дітей.

Окрім того, вона наголосила, що тривалість кар’єри залежить від того, наскільки здоров’я дозволяє тенісисту грати на високому рівні. Як стверджує спортсменка, для неї це вирішальний фактор. Вона також пояснила, що хоче виступати тільки на найвищому рівні.

Я не знаю, чи хочу грати на середньому рівні, не демонструючи високих результатів, якщо мені не будуть дозволяти мої травми, якщо мені буде потрібно заліковувати старі травми. Я не знаю, чи хочу виступати на такому рівні. Для мене – тільки бути на найвищому рівні. На цей момент я це можу робити, мені дозволяє здоров’я, – наголосила українська тенісистка.

За словами Світоліни, протягом останніх 5 років у неї не було думок завершити кар’єру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?