Світові фондові ринки впали після визнання Росією "ЛДНР"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світові фондові ринки впали після визнання Росією "ЛДНР"

Світові фондові ринки впали після визнання Росією "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

Світові фондові індекси та американські ф'ючерси впали, а ф'ючерси на нафту зросли після того, як президент Росії Володимир Путін наказав ввести війська в Україну.

Джерело: Wall Street Journal

Падіння ринків та ріст цін на нафту

Інвестори стурбовані тим, що війна, спровокована Росією – і посилення напруженості між Москвою та Заходом – можуть порушити поставки нафти та деяких інших ключових товарів. Це може додати додатковий поштовх центральним банкам до рішучих дій, щоб повернути інфляцію під контроль.

На початку вівторка в Гонконзі ф'ючерси на індекс Nasdaq-100 знизилися на 2,1%, тоді як на S&P 500 впали на 1,4%, що свідчить про те, що акції США можуть опинитися під тиском.

В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні контрольні індекси в Австралії, Південній Кореї та материковому Китаї відступили, зменшившись приблизно на 1-2%. Японський фондовий індекс Nikkei впав на 461,26 пункту, або на 1,7%, до 26449,61, а гонконгський індекс Hang Seng впав на 3,1%.

За даними FactSet, найбільш активно торгуються контракти на нафту Brent, вони зросли на 1,9% до 97,24 долара за барель, продовживши нещодавнє зростання до 100 доларів.

Фото - pixabay.com

Ситуація в Україні стала більш напруженою, коли ринки вже перебувають у потенційно нестабільному стані через глобальну швидку інфляцію та очікування щодо зростання ставок у США, – сказав Такахіде Кіучі, економіст дослідницького інституту Nomura в Токіо.

Стратег Sumitomo Mitsui DS Asset Management в Токіо Масахіра Ічікава сказав, що вторгнення Росії в Україну, ймовірно, спричинить суворі економічні санкції з боку США та Європи, обмежуючи міжнародні поставки російської нафти.

Якщо ціни на нафту різко зростуть на понад 100 доларів, ціни на бензин зростуть у США, а інфляція ще більше прискориться, що змусить ФРС розглянути можливість підвищення ставок швидшими темпами, — сказав він.

Російські акції, рубль і європейські акції впали в понеділок, а ціни на нафту зросли, оскільки інвестори нервували через ознаки ескалації між Москвою і Заходом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?