Світові ціни на нафту штормить після провальних переговорів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світові ціни на нафту штормить після провальних переговорів

Світові ціни на нафту штормить після провальних переговорів
Джерело:  interfax.com.ua

У понеділок, 18 квітня,  після провалу переговорів у Катарі ціни на нафту дестабілізувалися, і то знижуються більш ніж на 5%, то повертаються на колишню позначку.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.


17 квітня в Катарі пройшли переговори країн ОПЕК (організація країн експортерів нафти) і Росією, Казахстаном, Азербайджаном, Мексикою, Колумбією, Оманом і Бахрейном, які провалилися зважаючи на позицію Саудівської Аравії, яка поставила умови про замороження видобутку в Ірані.


У той же час, уряд Ірану прийняв рішення залишити за собою право збільшувати видобуток нафти.


"У плані основних макроекономічних показників нічого не змінилося, але надій на скоординовані зусилля країн ОПЕК більше не залишилося, - сказав глава брокерської компанії PVM Group Девід Хафтон. - Скорочення видобутку, необхідне для досягнення рівноваги на ринку, цілком лягає на плечі країн, що не входять в картель".


Багато аналітиків свідомо попереджали, що в разі провалу переговорів, в найближчі дні котирування можуть впасти до $30 за барель.


Тим часом раніше стало відомо про великий страйк працівників нафтової і нафтохімічної галузей, через який виробництво нафти в Кувейті впало більш ніж на 60%, з березневих 2,81 млн барелів на добу до приблизно 1,1 млн.


Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:42 КВ знизилася на $1,45 (3,36%) - до $41,65 за барель.


Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі зменшилася до цього часу на $1,58 (3,91%) - до $38,78 за барель.


Раніше в ході торгів котирування Brent опускалися до $40,1 за барель і піднімалися до $42,48 за барель, WTI коливалася в діапазоні від $37,61 до $39,55 за барель.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA. російський карикатурист  Сергій Йолкін зобразив "нафтовий ніж" в спину президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?