Світові ціни на нафту стрімко падають - уже відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світові ціни на нафту стрімко падають - уже відома причина

Світові ціни на нафту стрімко падають - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Іноземні аналітики звернули увагу на те, що 3 липня 2020 року ціни на нафту еталонних марок прискорили падіння - згідно з попередніми даними, це відбувається через рекордне зростання нових випадків коронавірусу у світі. За словами експертів, спалахи захворювання у 37 американських штатах ще більше уповільнюють відновлення попиту на пальне у США, який є найбільшим світовим споживачем нафти. Варто звернути увагу на те, що ф’ючерси на нафту Brent подешевшали на 0,58%, досягнувши 42,89 долара за барель. Нафта марки WTI знизилася в ціні на 0,59% – до 40,41 долара за барель. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Investing.com.

Що важливо розуміти, 2 липня сесія торгів також стартувала з падіння вартості сировини. Однак упродовж дня обидві марки нафти зросли в ціні на понад 2% чому сприяли оптимістичні дані щодо зниження рівня безробіття у США. Однак 3 липня стало відомо, що кількість нових випадків коронавірусу в США збільшилася до рекордних 55 тисяч за добу - цей фактор не міг не вплинути на ціну нафти.

"Ринок усе більше впевнений, що послаблення обмежень на поїздки та активізація ділового клімату збільшать попит на сиру нафту. Однак прогрес пандемії коронавірусу може стати серйозною загрозою для стабілізації попиту на сировину", - пояснюють аналітики ANZ Research.

Що цікаво, чимало інвесторів оптимістично налаштовані на відновлення попиту на "чорне золото". На їхню думку, попит на бензин у США зросте в період святкових вихідних 4 липня, адже більшість американців запланували подорожі на цей період.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Саудівська Аравія знову виступила з жорстким ультиматумом, пригрозивши рекордно обвалити ціни на нафту, якщо Ангола і Нігерія не скоротять її видобуток в рамках угоди ОПЕК+. Що важливо розуміти, це може призвести до нової цінової війни з серйозними наслідками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?