Світовий банк надасть Україні 17,6 млрд грн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк надасть Україні 17,6 млрд грн

Світовий банк надасть Україні 17,6 млрд грн

Для підтримання українського держбюджету Світовий банк надасть кошти в розмірі 17,6 млрд гривень.

Про це заявила прес-служба Міністерства фінансів, повідомляє ONLINE.UA.

Щоправда, кошти Україна мала отримати у січні 2019 року. Але запозичення під гарантії Світового банку були перенесені на лютий.

У Мінфіні зазначили, що задля забезпечення фінансування держбюджету міністерство доклало зусиль до заміщення цього джерела зовнішніх запозичень внутрішніми запозиченнями.

«В цілому в січні Мінфін розмістив ОВДП на суму еквівалентну 41,7 млрд гривень (з яких ОВДП в національній валюті в сумі 24,4 млрд гривень, ОВДП в іноземній валюті: $587,4 млн і €33,3 млн)», — йдеться в повідомленні.

Державний і гарантований державою борг України в 2018 році скоротився по відношенню до валового внутрішнього продукту з 71,8% до 62,7%.

Міністерство фінансів оцінює загальний обсяг платежів за державним боргом в 2019 році в 417 млрд гривень, або $14,2 млрд.

Нагадаємо, 29 січня Міністерство фінансів на плановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило до державного бюджету 18,3 млрд гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?