Світовий банк несподівано погіршив економічний прогноз для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк несподівано погіршив економічний прогноз для України

Світовий банк несподівано погіршив економічний прогноз для України
Джерело:  online.ua

Падіння української економіки стане гіршим — згідно з новим прогнозом та у порівнянні з весняними передбаченнями Світового банку. Міжнародні експерти очікують падіння до 5,5% за підсумками 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прогноз банку в Європі та Центральній Азії.

За даними фахівців, у квітні прогнозувалося падіння до 3,5%.

Водночас Світовий банк передбачає уповільнене відновлення упродовж 2021 та 2022 років. Наразі йдеться про рівень у 1,5% (попередній прогноз вказував на 3%) і 3,1% відповідно.

У відомстві зауважили, незначне зростання у наступні роки триватиме "на тлі уповільнення темпів впровадження структурних реформ".

Експерти звернули увагу на більш сильну та підготовлену Україну на початку глобальної кризи, це пов'язано перш за все зі зваженою монетарною і фіскальною політикою попередніх років.

"Критично важливим є якнайшвидше впровадження заходів державної політики, спрямованих на підвищення інвестицій та збереження макроекономічної стабільності", - говориться у прогнозі.

Світовий банк додав, глибина падіння української економіки перш за все буде пов'язана з тривалістю кризи у сфері охорони здоров'я водночас із прогресом у завершенні невиконаних ще реформ та мобілізації адекватного фінансування для сплати боргів.

Нагадаємо, фактично глобальна криза почалася навесні, коли більшість земних урядів ввели карантинні обмеження для опанування епідемії коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, Європейський банк реконструкції та розвитку озвучив нове важливе попередження офіційному Києву та усім українським громадянам — він погіршив прогноз спаду ВВП України у 2020 році до 5,5%. Варто також звернути увагу на те, що в наступному році прогнозують його зростання на 3%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?