Світовий банк приголомшив новим рішенням щодо України - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Світовий банк приголомшив новим рішенням щодо України - що сталося

Світовий банк приголомшив новим рішенням щодо України - що сталося
Джерело:  interfax.com.ua

Очільник Міністерства фінансів України Сергій Марченко повідомив громадянам неочікувану новину - він офіційно заявив про те, Світовий банк відкладає виділення Україні першого траншу у розмірі 350 млн доларів. Окрім того, чиновник нагадав, що рішення про виділення коштів Україні було схвалено ще наприкінці червня, однак кошти досі не надійшли. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми їх очікуємо. Ми 1 вересня провели найбільшу виплату $2 млрд і зробили це самостійно без фінансової підтримки від міжнародних партнерів, на яку розраховували. Ми готові до різних сценаріїв, але розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів" - заявив Сергій Марченко.

Очільник Мінфіну наголосив, що Україна все ж отримає перший транш із загального кредиту в 700 млн доларів ще до кінця року. Він також наголосив, що наша країна спочатку сподівалася залучити більший кредит від Світового банку.

"Першочергово ми говорили про 1 млрд доларів через DPL, але в зв’язку з суттєвим навантаження на бюджет Світового банку через велику кількість запитів від усіх країн-членів, ця сума була зменшена до $700 млн і окремий проєкт соціальної підтримки, який ми зараз фіналізуємо. Ми сподіваємось отримати всі ці кошти цього року, оскільки це запорука своєчасного фінансування накопичених видатків" - підкреслив Сергій Марченко.

Варто звернути увагу на те, що Україна мотивувала залучення кредиту Світового банку необхідністю фінансувати ключові реформи. Не можна забувати й про те, що раніше  ключові європейські держави та Світовий банк письмово звернулися до Верховної ради та попередили про проблеми у проєкті рішення щодо процедури заміни керівника САП Назара Холодницького. Що важливо розуміти, прозоре та відповідне до критеріїв обрання нового очільника САП є одним з критеріїв надання 600 млн євро макрофінансової допомоги ЄС. Також це є одним з критеріїв за так званим механізмом призупинення безвізу з боку Євросоюзу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, стало відомо, скільки Україна щорічно платить Росії та чому змушена це робити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?