Світовий банк прогнозує скорочення ВВП України на 45%
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк прогнозує скорочення ВВП України на 45%

Світовий банк прогнозує скорочення ВВП України на 45%
Джерело:  online.ua

Світовий банк прогнозує, що через фінансові санкції з боку Заходу ВВП Росії впаде в 2022 році на 11,2%, але при цьому економіка України скоротиться на 45,1%. 

Джерело: звіт Світового банку

Економіка України цього року, ймовірно, скоротиться на 45,1 відсотка, оскільки вторгнення Росії змусило підприємства закритися, скоротити експорт і знищити виробничі потужності, - заявив Світовий банк у новій оцінці економічних наслідків війни.

Світовий банк також прогнозує падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) Росії в 2022 році на 11,2% через фінансові санкції, введені Сполученими Штатами та їхніми західними союзниками проти російських банків, державних підприємств та інших установ.

Світовий банк зазначає, що понад половина підприємств в Україні закрилася, водночас інші хоч і працюють, але зі значно меншою продуктивністю. Ще однією проблемою є закриття судноплавства Чорним морем, яке скоротило близько 90% експорту зерна України та половину її загального експорту.

Прогнозується, що регіон Східної Європи Світового банку, до якого входять Україна, Білорусь та Молдова, цього року скоротить ВВП на 30,7 відсотка через потрясіння від війни та порушення торгівлі.

Натомість у Центральній Європі, до якої належать Болгарія, Хорватія, Угорщина, Польща та Румунія, прогнозують зростання економіки на 3,5%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?