Своїми діями Путін зробив Україну центром Європи — ексголова ГУР Кондратюк
Категорія
Політика
Дата публікації

Своїми діями Путін зробив Україну центром Європи — ексголова ГУР Кондратюк

Своїми діями Путін зробив Україну центром Європи — ексголова ГУР Кондратюк
Джерело:  online.ua

Сьогодні, під час включення online.ua з колишнім керівником ГУР МО Валерієм Кондратюком обговорювалися можливі плани і можливості РФ щодо майбутнього наступу. Він наголосив, що росіяни в своїх спробах наступати на східному напрямку зазнають значних втрат.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Невдачі росіян у наступальних діях в Україні

Валерій Кондратюк зазначив, що Росія протягом цього року з початку своєї військової агресії проти України не зазнала жодних значимих успіхів: захоплення Києва провалилося, окупувати значну частину України не вдалося.

В свою ж чергу, Україна провела вдалу операцію по звільненню Херсонської області та контрнаступ на Харківщині.

На сьогодні, скажемо, своїми діями Путін зробив щеплення для всього світу, зробивши Україну центром Європи, а президента Зеленського лідером вільного світу, – зазначив ексголова ГУР.

За його словами, на Бахмутському напрямку точаться найбільш жорстокі бойові дії, у яких, лише за українськими оцінками, Росія щоденно втрачає до тисячі своїх військовослужбовців.

Це створює необхідність в подальшій мобілізації.

Чергова мобілізація в Росії та її наслідки

Валерій Кондратюк підкреслив, що через великі втрати Путін був вимушений розпочати чергову хвилю мобілізації наприкінці минулого року.

За його словами, на сьогодні знімаються обмеження на призов до Збройних Сил РФ батьків трьох неповнолітніх дітей.

Відстрочити призов дозволяється лише для батьків чотирьох і більше неповнолітніх дітей.

Також знімається обмеження на призов студентів вищих навчальних закладів. Це свідчить про проблеми з мобілізацією, з якою стикається російська сторона.

Призвати – це лише половина питання. Друга половина питання – це навчити, озброїти, екіпірувати…сьогодні проблеми величезні в Росії саме в цих питаннях, адже сьогодні, по суті, рідні і близькі мобілізованих вимушені самостійно купувати оснащення, – відмітив Валерій Кондратюк.

Це все, на думку експерта, посилює і унеможливлює довіру до Путіна та його режиму та викликає протестні настрої всередині Росії.

Найбільш сильні з цих протестів можуть бути саме “жіночі бунти”, тобто ті жінки, які втрачають своїх близьких і вимушені піднімати свій голос на їх захист.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?