Священики УПЦ МП освятили пропагандистський пам'ятник в Донецьку: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Священики УПЦ МП освятили пропагандистський пам'ятник в Донецьку: опубліковані фото

Священики УПЦ МП освятили пропагандистський пам'ятник в Донецьку: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

В окупованому Донецьку бойовики влаштували урочисте відкриття пропагандистського пам'ятника, присвяченого геноциду вірмен в Османській імперії і безневинним жертвам бойових дій на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформацію з сепаратистських сайтів.
Відзначимо, що матеріал про відкриття пам'ятника на сайті сепаратистів був недвозначно названий "Камінний хрест встановили в Донецьку в пам'ять про геноцид вірмен і жителів Донбасу".
Триметровий постамент був встановлений в центрі Донецька біля Свято-Преображенського кафедрального собору. Пропагандистський характер пам'ятника чітко видно в зіставленні геноциду вірмен із загибеллю людей на Донбасі.
У церемонії відкриття хреста брали участь ватажки бойовиків: так званий голова «Народної ради» ДНР Денис Пушилін, самозваний мер Донецька Ігор Мартинов, а також глава вірменської громади Гагік Агавелян.
Варто відзначити, що в своїй промові Пушилін вирішив звинуватити Україну в геноциді: «Вже минуло понад сто років з моменту тієї страшної події. Зараз ми також відчуваємо на собі геноцид».
Пам'ятну літургію біля пам'ятника провів священик вірмено-апостольської православної церкви отець Тер-Нарек, який розповів, що хрест був освячений митрополитом Іларіоном (чинним єпископом, митрополитом Української православної церкви Московського патріархату) і привезений з Вірменії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажки  бойовиків вразили неймовірним маренням про присутність на Донбасі радіоактивної техніки з Чорнобильської АЕС.
Соцмережі відповіли на цей фейк іскрометними жартами і фотожабами.











Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?