Святкування Різдва 25 грудня: Єпіфаній зробив важливу заяву про перенесення дати
Категорія
Україна
Дата публікації

Святкування Різдва 25 грудня: Єпіфаній зробив важливу заяву про перенесення дати

Святкування Різдва 25 грудня: Єпіфаній зробив важливу заяву про перенесення дати
Джерело:  online.ua

Україна може офіційно перенести дату Різдва з 7 січня на 25 грудня. Але це станеться тоді, коли суспільство буде до цього готове. З такою заявою виступив глава ПЦУ Єпіфаній в інтерв'ю одному з українських телеканалів, передає ONLINE.UА.

"Більшість Помісних Православних Церков святкують Різдво за новим, григоріанським календарем. І ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ. Якщо християни в Україні почнуть святкувати Різдво 25 грудня, незабаром можна буде і говорити про зміни в церкві", - уточнив митрополит.

При цьому Єпіфаній запевнив, що ПЦУ піде на такі зміни тільки після того, як суспільство вирішить перенести Різдво. Митрополит Київський не зміг назвати конкретної дати перенесення святкування Різдва, тому що не знає, скільки часу потрібно, щоб перейти на новий календар.

"Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати Різдво саме за новим стилем, тоді не виникне ніяких проблем", - підсумував Єпіфаній.

Нагадаємо, в минулому році Єпіфаній вже піднімав питання про перенесення Різдва в Україні на 25 грудня. Тоді він заявляв, що дане питання є дуже болючим для українців, які не до кінця розуміють календарну реформу. Але, на його думку, це питання часу. Тому, коли суспільство в більшості буде виступати за перенесення святкування Різдва на 25 грудня, то церква проведе календарну реформу.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 25 грудня, Католицьке Різдво, в Україні зробили офіційним державним святом. У 2019 цей день випадає на середу, яка буде офіційним вихідним, згідно з графіком, затвердженим Кабміном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?