Таджикистан та Киргизстан екстрено відправляють своїх військових в Казахстан
Категорія
Світ
Дата публікації

Таджикистан та Киргизстан екстрено відправляють своїх військових в Казахстан

Таджикистан та Киргизстан екстрено відправляють своїх військових в Казахстан
Джерело:  online.ua

7 січня офіційно стало відомо, що парламенти Таджикистану та Киргизстану підтримали рішення про термінове введення своїх військ в Казахстан. Керівництво ОДКБ стверджує, що сумарна кількість солдатів, яких відправили на прохання Касима-Жомарта Токаєва, сягає майже 2 500 осіб.

Джерело: Телеграм-канал "Раньше всех"

Таджикистан та Киргизстан вирішили відправити військових в Казахстан

Згідно з останніми даними, глава Таджикистану Емомалі Рахмон нещодавно провів телефонні перемовни з Касимом-Жомартом Токаєвим.

За словами речника президента Киргизстану Садира Жапарова, їхні військові не будуть стримувати демонстрантів. Він стверджує, що вони будуть займатися винятково охороною об'єктів критичної інфраструктури.

Що важливо розуміти, у Таджикистані кількість військових, які мають намір направити до Казахстану, не уточнили, а ось у Киргизстані не побоялися назвати точні цифри. Так, з Бішкеку до Казахстану відправлять 150 військових, 8 одиниць бронетехніки та 11 одиниць автомобільної техніки.

Фото - odkb-csto.org

Згідно з останніми даними, до Казахстану прибули вже 2 500 військових сил Організації Договору колективної безпеки.

Міністерство закордонних справ країни стверджує, що усіх військових ОДКБ відправили в Алмати.

Варто звернути увагу на те, що в Міністверстві оборони РФ, попри заяви ОДКБ про виключно охоронну місію військ, офіційно заявили про взяття аеропорту в Алмати під повний контроль. Ба більше, наголошується, що до повної зачистки летовища, окрім казахських силовиків, залучили й російських військових.

Миротворці Росії разом із правоохоронними органами Казахстану взяли під повний контроль аеропорт Алмати,– повідомили в російському оборонному відомстві.

Росія намагається подати ОДКБ як альтернативу НАТО 

У Кремлі намагаються подати ОДКБ як реальну альтернативу НАТО і всіма силами домагаються збільшення ваги ОДКБ у системі міжнародних відносин. З грудня 2004-го ОДКБ має статус спостерігача Генеральної асамблеї ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?